Μεγάλο συλλαλητήριο των πολιτών του Λασιθίου για τη δημόσια Υγεία (βίντεο-φωτο)

To μεσημέρι της Πέμπτης επί του Βόρειου οδικού ‘Αξονα Κρήτης στο ύψος της Μονής του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι του Δήμου Αγίου Νικολάου έλαβε χώρα μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο συμμετέχουν υγειονομικοί, κοινωνικοί φορείς, τοπικά σωματεία και σύλλογοι, όπως και πλήθος πολιτών, με επίκεντρο τη δημόσια υγεία και το αίτημα στελέχωσης με ιατρούς και λοιπό προσωπικό, όλων των Νοσοκομείων του Λασιθίου.

Δείτε:

Στους δρόμους οι πολίτες του Λασιθίου για την αξιοπρέπειά τους και τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας

Προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη διαμαρτυρία, το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 10.00 ως τις 15.00 , ενώ το ίδιο έχει πράξει και το Νομαρχιακό Τμήμα Λασιθίου της ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Κλειστά παραμένουν και καταστήματα τόσο στον ‘Αγιο Νικόλαο, όσο τη Σητεία και την Ιεράπετρα.

Οι συγκέντρωμένοι στο ύψος του Σεληνάρι επί του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης, έκλεισαν το δρόμο, ο οποίος άνοιξε και πάλι μετά τις 2 το μεσημέρι.

Έ

Τα νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και της Σητείας βιώνουν μία πρωτοφανή απαξίωση και υποστελέχωση, με πολλές κλινικές να είναι ένα βήμα πριν το «λουκέτο», καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν με «μπαλώματα» να κρατήσουν σε λειτουργία τα δημόσια νοσοκομεία. Όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν που υπερδιπλασιάζει τον πληθυσμό του νομού.

Τα αιτήματα

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, με ανακοίνωσή της, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νομού «για μαζική και δυναμική συμμετοχή:

  •     Για την υπεράσπιση της δημόσιας, υψηλού επιπέδου και δωρεάν υγείας. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.
  •     Για την άρση της υποστελέχωσης και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων και γενικά των δομών υγείας του Νομού.
  •     Για τις αυξήσεις των μισθών και την βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας των υγειονομικών.
  •     Για την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στην Νεάπολη και για την προστασία των δομών απεξάρτησης του ΚΕ.ΘΕ.Α”.

Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λασιθίου

Στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία συμμετέχει και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος παρουσιάζονται οι θέσεις του κόμματος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ ειδικά για τον νομό Λασιθίου, αναφέρεται:

“Κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει στο Λασίθι. Στελέχωση όλων των νοσοκομείων του νομού σύμφωνα με τους οργανισμούς λειτουργίας τους με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Διοικητική αυτοτέλεια και κατάργηση του θεσμού της συνδιοίκησης των νοσοκομείων του νομού. Παροχή κινήτρων στις άγονες και προβληματικές περιοχές. Υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη και του Κέντρου Υγείας Μακρύ Γιαλού. Προστασία των δομών απεξάρτησης και του ΚΕΘΕΑ”.

Οι φορείς που στηρίζουν το παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Ο ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΝΩΣΕΙΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

Ν.Τ. Ε.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ  ΑΔΕΔΥ

ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ «ΤΑΛΩΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ & ΣΗΤΕΙΑΣ

ΚΕΘΕΑ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν Α ΚΡΗΤΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΒΑΙΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΑΜΚΕ ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ

ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΥ       

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΤΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΥΚΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΔΟΧΙΩΝ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΟΥΣΙΟΥ

Μ. Συντυχάκης: Οι κινητοποιήσεις του λασιθιώτικου  λαού αποτελούν φάρο ελπίδας για να  ανακοπεί η κατρακύλα των νοσοκομείων του Λασιθίου

Χαιρετισμός του βουλευτή του ΚΚΕ Συντυχάκη Μανώλη στην πανλασιθιώτικη συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 28/3/2024, για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και  την άμεση στελέχωση των νοσοκομείων του νομού, ο οποίος λόγο κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αυτοπροσώπως.

« Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη σημερινή παλλαϊκή, πανλασιθιώτικη κινητοποίηση του λαού του Λασιθίου για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και για την άμεση στελέχωση ΟΛΩΝ των νοσοκομείων του νομού!

Το ΚΚΕ χαιρετίζει την ενότητα και τη συμμαχία των υγειονομικών, των εργαζομένων, των μαθητών, του λαού από όλες τις πόλεις και τα χωριά του νομού για την αγωνιστική διεκδίκηση της ενίσχυσης όλων των νοσοκομείων του  Λασιθίου! 

Οι κινητοποιήσεις του λασιθιώτικου  λαού, που προηγήθηκαν σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία, όπως και η σημερινή στο Σεληνάρι αποτελούν φάρο ελπίδας για να  ανακοπεί η κατρακύλα των νοσοκομείων του Λασιθίου. Δίνουν αποστομωτική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και των στελεχών της να διχάσουν τις πόλεις του Λασιθίου με  στόχο το “διαίρει και βασίλευε”.

Λύση δεν είναι να μοιραστεί η φτώχεια της έλλειψης προσωπικού  μεταξύ των 4 νοσοκομείων του Λασιθίου. Το λέμε ξανά! Το φωνάζουμε δυνατά σήμερα με όλους εσάς: Προϋπόθεση για τη σωτηρία καθενός νοσοκομείου είναι η σωτηρία όλων, με ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, γενναία αύξηση των μισθών και της χρηματοδότησης των νοσοκομείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και να αυξήσει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σταματήσει τώρα το αίσχος των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων. Το “νόμιμο φακελάκι” και η εμπορευματοποίηση της υγείας δεν περάσει! 

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ  να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις μετά την υποχρηματοδότηση τους και την υποβάθμισή τους δεν είναι ανικανότητα ή  έλλειψη ευαισθησίας. Είναι μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου για να απαλλαχθεί το κεντρικό κράτος από δαπάνες που αφορούν τον λαό ώστε να αυξάνονται τα κονδύλια που πάνε για την ενίσχυση των επιχειρηματικών  ομίλων  και των αναγκών του ΝΑΤΟ. Είναι στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση της υγείας, που υπηρέτησαν πιστά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των  ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ στρώνοντας τον δρόμο για τις μεταρρυθμίσεις της ΝΔ.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία  του Λασιθίου είναι μέρος αυτού του σχεδιασμού και αποτέλεσμα της πολιτικής των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που ζυγίζουν την ζωή του λαού με βάση οικονομικούς δείκτες και την λογική κόστος-όφελος. Οι επιπτώσεις για την ζωή των λαϊκών οικογενειών είναι τραγικές  με τρανταχτά παραδείγματα τον χαμό νέων ανθρώπων πρόσφατα στον Άγιο Νικόλαο , πριν λίγο καιρό στην Ιεράπετρα. Ανερυθρίαστα ο υπουργός Υγείας καταφεύγει σε ψέματα για να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής του. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές ανάγκες  των λαϊκών

Στο πλευρό των κατοίκων του Λασιθίου ο Χάρης Μαμουλάκης

Δίπλα στους πολίτες του Λασιθίου που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις μονάδες υγείας και τα πολλά και σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στις δομές υγείας του νομού, βρίσκεται ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Οι κάτοικοι του Λασιθίου βγαίνουν ξανά στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για ένα αναφαίρετο και αδιαμφησβήτητο δικαίωμα κάθε πολίτη: Για δωρεάν, Δημόσια Υγεία.

Είμαστε στο πλευρό τους. Στηρίζουμε τον αγώνα τους και μεταφέρουμε την φωνή τους και μέσα στο Κοινοβούλιο. Πιέζαμε και εξακολουθούμε να πιέζουμε την νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της ΝΔ, πηγαίνοντας κόντρα στην πολιτική της για ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας. Αλλά και ζητώντας, μεταξύ άλλων, την μισθολογική αναβάθμιση του συνόλου του προσωπικού των δομών υγείας, τη θεσμοθέτηση δέσμης κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο Ε.Σ.Υ., την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την τεχνολογική και κτηριακή αναβάθμιση των δομών υγείας, αλλά και την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία, με στόχο την σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, μέχρι τέλους.».

Δ. Βρύσαλης: Οι υγειονομικοί του Ηρακλείου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας υγειονομικών και όλου του Λασιθιώτικου λαού για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

Το σημερινό συλλαλητήριο είναι συνέχεια των μεγάλων νομαρχιακών και παγκρήτιων συλλαλητηρίων που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νησί, με συμμετοχή πάνω από 30.000 λαού! Γίνεται περίπου ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη και τους αγώνες του λαού για να μη συγκαλυφθεί και να μην επαναληφθεί το έγκλημα. Με το σύνθημα «ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ», αποδείχθηκε ότι η δύναμη του λαού μας είναι ο κοινός αγώνας, απέναντι στους κοινούς αντιπάλους που κοστολογούν τις ζωές μας. 

Το συλλαλητήριο γίνεται αυτές τις μέρες που συζητείται στη Βουλή η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, το νέο χαράτσι για κάθε παραπεμπτικό εξέτασης, τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία, η είσοδος των ασφαλιστικών εταιριών μέσα στα νοσοκομεία, και η ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση των ασθενών. Από εδώ, η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Υγείας έλαβαν μια ηχηρή απάντηση! Οι Λασιθιώτες δεν θα επιτρέψουν να παραδοθεί η δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία στα κοράκια των ιδιωτικών ομίλων, να μετατραπούν σε κέντρα υγείας σε διακομιστικά κέντρα. Δεν θα επιτρέψουν τις ζωές τους να μπουν στο ζύγι του κόστους και του όφελους, δεν θα βάλουν τη ζωή των παιδιών τους, των οικογενειών τους στο ζύγι των αντοχών της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου! Ο Κρητικός λαός δεν θέλει να έχει απλώς πρόσβαση, αλλά δικαιούται ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για ό,τι μας ανήκει! Για να έχουμε πρόληψη, περίθαλψη, φάρμακα, πρόνοια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας! Οι μαχόμενοι υγειονομικοί από την πλευρά μας απαντάμε ότι δεν θα δεχτούμε να γίνουμε «σταθμάρχες» σε ένα επόμενο έγκλημα σαν αυτό στα Τέμπη!

Οι υγειονομικοί του Ηρακλείου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων μας υγειονομικών και όλου του Λασιθιώτικου λαού για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, για να έχουν νοσοκομεία που θα είναι πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό. Έχουν δίκιο οι κάτοικοι του Λασιθίου να μην εμπιστεύονται όλους εκείνους που στα λόγια εκφράζουν ευχολόγια για τη δημόσια υγεία και στην πράξη τους σκάβουν το λάκκο, θεσμοθετώντας τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, προσλαμβάνοντας γιατρούς με μπλοκάκια, δίνοντας εντελώς συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει με την πολιτική της. Καμία ανοχή στην πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν, που λένε τα ίδια με άλλα λόγια και έκαναν τα ίδια με τον ίδιο τρόπο! Ούτε συγχωροχάρτια, ούτε ανοχή λοιπόν στους νεκροθάφτες της Υγείας που γιατροπορεύουν τα κέρδη των ιδιωτών.

Δεν επιλέγουμε αν η περικοπή της χρηματοδότησης των νοσοκομείων θα γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη λογική ό,τι κινείται κοστολογούνται. Οι Κρητικοί δεν ξεχάσαμε ποιος έφερε το θεσμό των ιδιωτικών χειρουργείων, ποιος ονόμασε τους ασθενείς πελάτες, τα νοσοκομεία αυτοτελείς οικονομικές μονάδες με πληρότητες, ποιοι αναμασάνε και από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση τον δήθεν νέο υγειονομικό χάρτη που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και καταργήσεις υγειονομικών δομών. Γνωρίζουν οι Λασιθιώτες από πρώτο χέρι ότι αυτές οι παρεμβάσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Υπάρχει ιστορία για τη σταδιακή υπολειτουργία και κλείσιμο ολόκληρων κλινικών, συρρίκνωση περιφερειακών ιατρείων, υποστελεχωση του ΕΚΑΒ με υπογραφή όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και αυτών που στήριξαν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση. Στόχος τους είναι να απαλλαγεί ο κρατικός προϋπολογισμός από δαπάνες υγείας, που ήδη είναι κουτσουρεμένες, και να στηριχτούν ακόμη πιο πολύ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της υγείας.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, που έφτασαν το δημόσιο σύστημα υγείας σε τέτοια κατάσταση που οι ασθενείς καταλήγουν να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών σαν τσουβάλια. Αποτελεί βαρβαρότητα και εξαθλίωση να πληρώνεις «γρηγορόσημο» για να πάρεις καλύτερη σειρά από κάποιον άλλο ασθενή! Η κυβέρνηση ωθεί τους υγειονομικούς στη ζούγκλα του να κοιτάνε τον ασθενή στην τσέπη και όχι στα μάτια! Όλοι όσοι κυβέρνησαν και διοίκησαν τα νοσοκομεία έχουν βάλει το χεράκι τους στη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας και έχουν όλοι ευθύνη! Είναι κυνισμός οι δηλώσεις του Γεωργιάδη και της κυβέρνησης ότι δεν χρειάζονται τα νοσοκομεία να έχουν όλες τις βασικές ειδικότητες λες και τα νοσοκομεία είναι σταθμοί τραίνων που οι ασθενείς – επιβάτες θα κατεβαίνουν ανάλογα τι ειδικότητα θα εφημερεύει. Αίσχος, ντροπή!

Δεν θα συνηθίσουμε στην κανονικότητα και στο “δε βαριέσαι” να μην εφημερεύει χειρουργός, αναισθησιολόγος, ακτινολόγος και τόσοι άλλοι. Δεν θα συνηθίσουμε να θεωρούμε κανονικότητα να κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα ο νεφροπαθής, γιατί η ιδιωτική επιχείρηση την κοπάνησε γιατί δεν είχε κέρδη. Δεν θα συνηθίσουμε στα νοσοκομεία μας να εφημερεύουν μόνο τα κτίρια χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού που χρειάζεται.

Πρόοδος δεν είναι, όπως θέλουν να μας εμφανίσουν, το να πληρώνει ο ασθενής από την τσέπη του, ούτε η διαλογή ασθενών με βάση αυτή, ούτε το υποστελεχωμένο, υποχρηματοδοτούμενο και εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας, που υπερασπίζονται όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν.

Πρόοδος είναι, οι καθολικές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε μια εποχή που η ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία έχουν τεράστια ανάπτυξη και έχουν απογειώσει τις δυνατότητες όχι μόνο της θεραπείας αλλά και της πρόληψης.

Αγαπητοί φίλοι, καταλαβαίνουμε όλοι όσοι αγωνιζόμαστε εδώ, ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Γιατί, όσο και να λέει η κυβέρνηση, και οι παπαγάλοι της, ότι έχουν το 41%, η αντιπολίτευση γίνεται πρώτα από όλα στους δρόμους του αγώνα! Όπως κάνουμε εμείς οι υγειονομικοί, ο λαός μας με τους αγώνες τους μικρούς και μεγάλους, με τις συγκεντρώσεις, τις απεργίες, όπως κάνουν οι αγρότες και οι φοιτητές!

Το μόνο “αντίπαλο δέος” στην κυβέρνηση και στην άγρια πολιτική που κλιμακώνεται και ο μόνος τρόπος για να έχουμε νίκες και κατακτήσεις, είναι αυτοί οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες, που ξεδιπλώνονται μέρα με τη μέρα. Αποτελεί σημαντική κατάκτηση η συμμαχία υγειονομικών-εργαζομενων-αυτοαπασχολουμενων-αγροτων-μαθητών-φοιτητων, γύρω από το μέτωπο της υγείας, κόντρα σε τοπικισμούς και διαχωρισμούς. Αυτήν πρέπει να σταθεροποιήσουμε και να επεκτείνουμε και σε άλλα μεγάλα μέτωπα: ακρίβεια, εισόδημα, κόστος παραγωγής, επέλαση των ΑΠΕ ώστε να σαρώσουμε μια ώρα αρχύτερα την αντιλαϊκή πολιτική και τα φερέφωνα της, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο έχοντας στο επίκεντρό μας ότι η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17/4.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί